Monday & Kennington
Povežimo se
Monday & Kennington d.o.o.
Dunajska cesta 158
SI-1000 Ljubljana
Kontakt
info@monday-kennington.com
Tel.: +386 31 753 828

Digitalne strategije v času krize

Kdor ne bo pripravljen, se bo znašel v zaostanku.

V času pred epidemijo koronavirusa smo vedeli, da se svet razvija z neverjetno hitrostjo. Tempu razvoja in digitalnim trendom so mnoge organizacije in podjetja težko sledila. Nova družbena realnost pa je to časovno dimenzijo popolnoma postavila na glavo.

Uresničevanje digitalnih strategij, ki je običajno lahko potekalo nekaj let, je postalo nujna potreba za takojšnje prilagojeno delovanje v spremenjenih razmerah.

Jutri začnejo ljudje delati od doma; v ponedeljek se pedagoški procesi preselijo v vritualni svet; storitve s strankami se po novem izvajajo zgolj na daljavo; prodajni procesi se omejijo na splet in dostave. Kdor ni bil pripravljen, se je znašel v zaostanku.

 

Pandemija koronavirusa je pospešila tempo na področju digitalne transformacije

Nekatere panoge so hitro in relativno uspešno preklopile na digitalni pogon, prav tako nekatera področja javnega sektorja kot denimo izobraževalni in upravni procesi. Vsaj kratkoročno je sistem vzdržal preizkušnjo. A pokazale so se številne pomanjkljivosti. Nekatere storitve ustreznih rešitev za izvajanje procesov na daljavo še nimajo. Največji izziv je nedvomno na področju zdravstvene oskrbe.

 

Premalo časa za razmislek

Novim družbenim razmeram in omejitvam namenjenim omejevanju epidemije virusa, se je del gospodarstva hitro prilagodil. Na bankah lahko po novem praktično vse urejamo na daljavo, trgovci so naročili ekspresne izdelave spletnih trgovin in vzpostavili sisteme dostave. Zazdelo se je, da smo se čez noč znašli v prihodnosti, kjer so digitalne tehnologije osnova za vse interakcije med ponudniki in uporabniki.

 

Prihodnost bo zahtevala več

Številne rešitve so zaradi narave situacije, ki je silila v hitro ukrepanje, nastale z veliko mero improvizacije. Časa za strateški pristop, ki bi celovito zajel digitalne zmogljivosti, ni bilo. Za prebroditi zaostrene razmere in novo realnost je bilo to dovolj. A prihodnost, v kateri se bo življenje ponovno približno normaliziralo, bo zahtevala več. Uporabniki bodo postali bolj zahtevni, med ponudniki se bo oblikovala konkurenca, nastajali bodo novi produkti in boljše rešitve. Uspešni bodo tisti, ki se bodo učili na izkušnji krize in imeli pogum za uvajanje digitalnih novosti, za katere se je še nedavno zdelo, da ni njihov čas.

 

 

Okrepite svoje zmogljivosti z digitalnimi orodji. Izdelajmo digitalno strategijo!

Digitalna strategija je podlaga za uspešno digitalno preobrazbo. Sledi vašim poslovnim usmeritvam in upošteva cilje, potrebe ter zmogljivosti. Vsem ključnim dejavnikom in usmeritvam sledi priprava akcijskega načrta in specifičnih rešitev za vašo digitalno nadgradnjo. Proces nato skupaj spremljamo in evalviramo.

 

Vprašajte se

Katere so tiste digitalne inovacije, o katerih ste v preteklosti razmišljali, ampak se jih niste nikoli lotili?

Zdaj namreč vemo, da je digitalizacija neizogibna in nujna. Čas je, da jo postavite na agendo.

Ta stran uporablja piškotke.